Εξατομικευμένη αντιμετώπιση

Εξαιρετικά αποτελέσματα

Η χειρουργική είναι η επεμβατική τέχνη της θεραπείας τραυμάτων, δυσμορφιών και άλλων παθήσεων με τη χρήση των χεριών ή ειδικών εργαλείων. Στο γνωστικό πεδίο και την αρμοδιότητα του χειρουργού εμπίπτουν οι χειρουργικές παθήσεις ολόκληρου του γαστρεντερικού συστήματος (από τον οισοφάγο εώς και τον πρωκτό), του μαστού, των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς, επινεφρίδια), των χοληφόρων καθώς και συμπαγών οργάνων της κοιλίας (ήπαρ, πάγκρεας).

Εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι συνεργάτες ως μέλη της Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής και Ογκολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή υψηλότατου επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών και λύσεων ακόμα και στα πιο σύνθετα χειρουργικά προβλήματα. Επίσης είμαστε πρωτοπόροι στην ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, η οποία είμαστε πεπεισμένοι πως αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χειρουργικής.

Τα συνηθέστερα προβλήματα για τα οποία οι ασθενείς αναζητούν τη συμβουλή και την παρέμβαση του χειρουργού είναι οι κήλες του κοιλιακού τοιχώματος (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, μετεγχειρητική κήλη), η χολολιθίαση (¨πέτρες στη χολή¨), παθήσεις του πρωκτού (αιμορροϊδες, συρίγγιο, απόστημα, κονδυλώματα), η οξεία σκωληκοειδίτιδα, η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και οι διαφραγματοκήλες, οι παθήσεις του παχέος εντέρου (εκκολπώματα, καρκίνος).

Η άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος και η σχέση ιατρού – ασθενούς διέπεται από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κάθε ασθενή, σεβόμενος την προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις του. Οφείλει να δίνει προτεραιότητα στην προστασία και την αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς έχοντας το καθήκον της αληθείας προς αυτόν και της αυστηρής τήρησης του ιατρικού απορρήτου. Η τήρηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη χειρουργική, η οποία αποτελεί την πλέον επεμβατική (και συχνά τη μόνη) μέθοδο θεραπείας, εκεί όπου ο ασθενής οδηγούμενος προς τη χειρουργική αίθουσα εναποθέτει κάθε ελπίδα και την ίδια του τη ζωή στα χέρια της ομάδος των χειρουργών, αναισθησιολόγων και του εξειδικευμένου προσωπικού του χειρουργείου.

Ρυθμίζουμε πάντα τα προγραμματισμένα ραντεβού μας, ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να συζητήσουμε με τους ασθενείς μας κάθε πτυχή της πάθησής τους και κάθε ενδεχόμενο προβληματισμό τους. Φεύγοντας από το ιατρείο, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να έχει κατανοήσει:

1. Τι πρόβλημα υγείας έχει.
2. Ποιές είναι οι διάφορες πιθανές θεραπευτικές λύσεις για το πρόβλημά του.
3. Γιατί προτείνεται η χειρουργική επέμβαση.
4. Ποιός είναι ο καταλληλότερος χρόνος διενέργειας της χειρουργικής επέμβασης, χωρίς ο
ασθενής να βιασθεί ή εκβιασθεί προς αυτήν.
5. Τι πρέπει να περιμένει μετά την επέμβαση και ποιά τα αποτελέσματα αυτής.
6. Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της επέμβασης.

Κατά τη διαγνωστική διαδικασία συνεργαζόμαστε με κορυφαίους ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων (ογκολόγοι, ακτινολόγοι, γαστρεντερολόγοι κ.α.) και με μεγάλη ικανοποίηση θα μοιραστούμε τις σκέψεις και απόψεις μας στα πλαίσια ιατρικού συμβουλίου με συναδέλφους που θα μας υποδείξει ο ασθενής. Για εμάς, μία επέμβαση θεωρείται επιτυχημένη όταν μετά από καιρό ο ασθενής δίαγει μία φυσιολογική ζωή και μετά βίας θυμάται το πρόβλημα υγείας του. Παρόλα αυτά, παρακολουθούμε την πορεία όλων των ασθενών μας σε βάθος χρόνου, τηρούμε αρχεία ιατρικών φακέλων και στατιστικών δεδομένων. Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων μας και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο της χειρουργικής επιστήμης. Συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε σε νέες μεθόδους, τεχνικές και στη χρήση των νεώτερων εργαλείων και υλικών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλότατου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Τηρώντας τις αρχές της προσωπικής και ιατρικής μας ηθικής έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα που μας γεμίζουν ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

ΣΜΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΉ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΉ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉ

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και κλείστε ραντεβού μαζί μας.