‘’Η καλή υγεία κάνει τις υπέροχες γυναίκες’’

Όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα, την τάξη ή το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Αλλά, για να επιτύχει τους στόχους της, μια γυναίκα πρέπει πρώτα να φροντίσει την υγεία της, έτσι δεν είναι;

 1. Δώστε προσοχή στη διατροφή
  Οι γυναίκες αρκετά συχνά στερούν τον εαυτό τους από τη διατροφή που χρειάζεται το σώμα τους. Το γεγονός είναι ότι οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες όπως η αναιμία, η οστεοπόρωση, η ανορεξία ή η παχυσαρκία – οι οποίες προκύπτουν από ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Κάνετε μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυσικά τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά. Στραφείτε στα γαλακτοκομικά προϊόντα για υγιή οστά και δόντια.  Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει επίσης άπαχο κρέας, ψάρι (αν δεν είστε χορτοφάγος) επειδή είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης (βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματός σας). Τι γίνεται με τους χορτοφάγους; Διάφορα προϊόντα όπως η σόγια και οι σπόροι λίνου μπορούν να είναι η εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών.
 2. Κρατήστε το άγχος μακριά
  Ως γυναίκα έχετε πολλαπλούς ρόλους: επιτυχημένη επαγγελματίας, κόρη, μητέρα, σύζυγος ή αδελφή και πρέπει να ικανοποιείτε τις απαιτήσεις ολόκληρης της οικογένειας. Και δεν είναι περίεργο ότι τα επίπεδα άγχους τείνουν να είναι υψηλά μεταξύ των γυναικών. Μπορεί να προκληθεί υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, αϋπνία κλπ.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν ή/και σας γεμίζουν ενέργεια.
 3. Ασκηθείτε περισσότερο
  Στατιστικές δείχνουν ότι περισσότερες γυναίκες είναι παχύσαρκες από τους άνδρες. Και η παχυσαρκία είναι ένας δολοφόνος που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες θανατηφόρες όπως οι καρδιακές παθήσεις, οι ηπατικές διαταραχές, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Και ποια καλύτερη πρόληψη από την άσκηση; Απλά μισή ώρα προπόνησης, πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να κρατήσει το σώμα σας σε άριστη κατάσταση και απαλλαγμένο από ασθένειες. Επιλέξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης της επιλογής σας.
 4. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος
  Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος από τους άνδρες. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ένας από τους απλούστερους τρόπους για να θέσετε την κατάθλιψή σας υπό έλεγχο είναι ο ύπνος. Ο ύπνος μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση ευεξίας σας και να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης, του στρες και όλων των άλλων διαταραχών της διάθεσης.  Ένας υγιής ενήλικας πρέπει να κοιμάται 7-9 ώρες την ημέρα. Ο ύπνος είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο που θα κάνει περισσότερα από το να ανεβάσει τη διάθεσή σας. Θα θεραπεύσει επίσης το μυαλό και το σώμα σας. Όταν κοιμάστε, το σώμα σας επισκευάζεται. Μια νύχτα ανενόχλητου ύπνου μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σας και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.
 5. Προσυμπτωματικός έλεγχος των ασθενειών που αφορούν ειδικά τις γυναίκες
  Ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας μπορεί να είναι θανατηφόρος. Πώς μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να νοσήσετε; Με το να τα γνωρίζετε! Επιλέξτε μαστογραφία και κλινική εξέταση από χειρουργό μία φορά το χρόνο εάν είστε στα 40 σας. Το τεστ Παπανικολάου και το διακολπικό υπερηχογράφημα είναι εξετάσεις που μπορούν να ανιχνεύσουν καρκίνους του τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών. Ο κατάλληλος ιατρός θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το πότε και πού να εξεταστείτε.  Έχετε το νου σας για οποιοδήποτε ασυνήθιστο συναίσθημα ή σύμπτωμα. Ζητήστε βοήθεια χωρίς καθυστέρηση.
 6. Έλεγχος ασθενειών που αφορούν το σύνολο του πληθυσμού ανεξαρτήτως φύλου
  Δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες που στο παρελθόν αποτελούσαν “ανδρικό προνόμιο”, στη σύγχρονη εποχή απασχολούν τις γυναίκες όλο και περισσότερο και σε πολλές περιπτώσεις τα ποσοστά εμφάνισης στα δύο φύλα τείνουν να εξισωθούν. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου κτλ. μπορούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να προληφθούν και να θεραπευτούν. Ο ιατρός σας θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το screening και τις χειρουργικές ή άλλες θεραπευτικές επιλογές.  Μην αγνοείτε τα συμπτώματα, απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Ο καρκίνος του μαστού υπολογίζοντας και τις υπόλοιπες θανατηφόρες ασθένειες, οδηγούν τη γυναίκα στο να κάνει συχνούς προσυμπτωματικούς ελέγχους. Επιπλέον, επειδή το 30% των γυναικών καθυστερούν να παραπεμφθούν για εξειδικευμένες εξετάσεις ή σε εξειδικευμένους γιατρούς φροντίστε να έχετε δίπλα έναν παθολόγο και έναν χειρουργό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.